Tražilica


Izaija 18. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Izaija 18,1Teško zemlji zviždukanja krilima, s one strane rijeka od Kuša,
Izaija 18,2Koja je poslala glasnike na Nilu, u čamcima od site preko vode! Hitite samo, brzi glasnici, k narodu dugostasnom, glatkom, k narodu strahovitom kojeg se boje od odvajkada, k narodu koji silnom snagom pogazi sve, kroz kojega su se zemlju provlačile rijeke:
Izaija 18,3Svi stanovnici zemlje i građani svijeta, kad se digne zastava na gorama, gledajte, kad zatrubi truba, slušajte!
Izaija 18,4Jer ovako mi reče Gospod: "Mirno ću gledati na prijestolju svojemu kao pripekla žega kad sunce sja, kao rosan oblak u vrućini žetvenoj."
Izaija 18,5Jer prije žetve, kad plode cvat, i cvijet postane zreo grozd, režu se loze noževima i odstranjuju se klice, otkinu se.
Izaija 18,6Predaju se skupa pticama grabljivicama gorskim i zvijerima zemaljskim. Ptice grabilice stanuju ljeti na njima, zvijeri u zimi.
Izaija 18,7U ono će se vrijeme prinositi darovi Gospodu nad vojskama od dugostasnog, glatkog naroda, od naroda strahovitog kojeg se boje od odvajkada, od naroda, koji silnom snagom pogazi sve, kroz kojega su se zemlju provlačile rijeke, - tamo k mjestu imena Gospoda nad vojskama, k sionskoj gori.
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje