Tražilica


Ezekiel 24. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Ezekiel 24,1Riječ Gospodnja dođe mi u devetoj godini, u desetom mjesecu, deseti dan toga mjeseca ovako govoreći:
Ezekiel 24,2Sine čovječji, točno zapiši ime ovoga dana! Upravo ovoga dana navaljuje kralj babilonski na Jerusalem.
Ezekiel 24,3Kaži tome nepokornim rodu ovu priču: Ovako veli svemogući Gospod: 'Nastavi lonac! Najprije ga nastavi, onda nalij u njega vode!
Ezekiel 24,4Metni u njega komade mesa, sve dobre komade, stegno i pleće! Napuni ga najboljih kostiju!
Ezekiel 24,5Uzmi najbolje iz stada i naloži cjepanice ispod njega! Iskuhaj dobro komade mesa, neka se i kosti raskuhaju u njemu!
Ezekiel 24,6Zato ovako veli svemogući Gospod: 'Teško gradu krvničkom, kotlu, na kojemu stoji rđa i s kojega ne silazi rđa! Povadi iz njega komad po komad, a da se ne baca ždrijeb na to!
Ezekiel 24,7Jer je krv njegova usred njega. Na golu kamenu on to čini. Ne prolijeva je na zemlju, da se pokrije prahom.
Ezekiel 24,8Da se raspali gnjev, te učinim osvetu, puštam da se prolijeva krv njegova na go kamen, da se ne pokrije.
Ezekiel 24,9Zato ovako veli svemogući Gospod: 'Teško gradu krvničkom! I ja ću naložiti velik oganj.
Ezekiel 24,10Nanesi drva mnogo, zapali oganj, neka se raskuha meso, stavi začin i kosti spali!
Ezekiel 24,11Tada ga metni prazna na žeravicu, da se ugrije, i mjed se njegova usije, i nečistoća se rastopi njemu, i nestane rđe njegove!
Ezekiel 24,12Mnogo muke zadaje kotao. Ali mnoga rđa ne silazi s njega; i u ognju ostaje rđa njegova.
Ezekiel 24,13Jer sam te htio očistiti od gnusne nečistoće tvoje, ali se ti nijesi očistio od nečisto će svoje, to se i nadalje nećeš očistiti, da na tebi ne izvršim gnjev svoj.
Ezekiel 24,14Ja, Gospod, rekao sam to. Doći će to, i izvršit ću. Neću to prepustiti, neću štedjeti i neću se pokajati. Po putovima tvojim i po djelima tvojim sudit će ti se, govori svemogući Gospod.
Ezekiel 24,15Riječ Gospodnja dođe mi ovako govoreći:
Ezekiel 24,16"Sine čovječji, evo, ja ću ti jednom nenadanom smrti uzeti radost očiju tvojih. Ali ti onda nećeš tugovati ni plakati. Ne smiju ti doći suze.
Ezekiel 24,17Uzdiši tiho, ali ne priređuj nikakva tugovanja! Poveži sebi povez oko glave, obuću svoju obuj na noge, ne pokrivaj brade svoje i ne jedi kruha žalosti!"
Ezekiel 24,18Ujutro sam još govorio narodu, a uveče umrla je žena moja i drugoga jutra učinio sam, kako, mi je bilo zapovjeđeno.
Ezekiel 24,19Tada su me upitali ljudi: "Nećeš li nam razjasniti, što nam to znači, da radiš tako?"
Ezekiel 24,20Odgovorio sam im: "Dođe mi riječ Gospodnja i glasi:
Ezekiel 24,21Reci kući Izraelovoj: Ovako veli svemogući Gospod: 'Evo, ja ću oskvrniti svetište svoje, ponos vas najviši, milinu očiju vaših, čežnju srca vašega. Sinovi će vaši i kćeri vaše, što ste ih ostavili, pasti od mača.
Ezekiel 24,22Onda ćete vi činiti, kako sam ja činio: nećete brade pokriti i nećete jesti kruha žalosti.
Ezekiel 24,23Povez će vam biti na glavi, obuća vaša na nogama. Nećete tugovati ni plakati. Ali ćete ginuti u grijehima svojim i uzdisati jedan drugomu.
Ezekiel 24,24Tako će vam Ezekiel biti znak čudesni. Sve, što je činio on, činit ćete i vi, kad to dođe, i spoznat ćete, da sam ja svemogući Gospod.
Ezekiel 24,25"A ti, sine čovječji, čuj: U onaj dan, kad im uzmem bedem njihov, ponosnu radost njihovu, milinu očiju njihovih i čežnju srca njihova, njihove sinove i kćeri,
Ezekiel 24,26U onaj dan doći će k tebi bjegunac, da ti to javi.
Ezekiel 24,27U onaj će se dan otvoriti usta tvoja, dim stigne bjegunac. Govorit ćeš i nećeš više šutjeti i bit ćeš im znak čudesni. Tada će oni spoznati, da sam ja Gospod.
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje