Tražilica


2. Korinćanima 13. poglavlje

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje

Ivan Šarić Jeruzalemska Biblija Tomislav Dretar Daničić-Karadžić
2. Korinćanima 13,1Ovo po treći put idem k vama. "U ustima dvojice ili trojice svjedoka stajat će svaka riječ."
2. Korinćanima 13,2Naprijed rekoh, i naprijed kažem, kao kad sam bio drugi put nazočan, i sada nenazočan, onima, koji su prije sagriješili, i svima ostalima, da ako dođem opet, neću štedjeti.
2. Korinćanima 13,3Jer tražite dokaz, da u meni govori Krist, koji među vama nije slab, nego je silan među vama?
2. Korinćanima 13,4Jer ako je i raspet bio po slabosti, ali živi po sili Božjoj; jer smo i mi slabi u njemu, ali ćemo živjeti s njim silom Božjom među vama.
2. Korinćanima 13,5Sami sebe okušajte, jeste li u vjeri, sami sebe ogledajte! Ili ne poznajete sebe, da je Isus Krist u vama? osim ako nijeste možda neprokušani.
2. Korinćanima 13,6A nadam se, da ćete poznati, da mi nijesmo neprokušani.
2. Korinćanima 13,7A molimo se Bogu, da vi ne činite nikakva zla, ne da se mi prokušani pokažemo, nego da vi dobro činite, a mi da smo kao neprokušani.
2. Korinćanima 13,8Jer ništa ne možemo protiv istine, nego za istinu.
2. Korinćanima 13,9Jer se radujemo, kad smo mi slabi, a vi jaki; zato se i molimo za vaše savršenstvo.
2. Korinćanima 13,10Zato vam pišem ovo nenazočan, da nazočan ne moradnem po stupati strogo po vlasti, koju mi je dao Gospodin, da gradim, a ne da rušim.
2. Korinćanima 13,11Uostalom, braćo, radujte se, budite savršeni, tješite jedni druge, jednako mislite, živite u miru, i Bog ljubavi i mira bit će s vama.
2. Korinćanima 13,12Pozdravite jedan drugoga cjelovom svetim! Pozdravljaju vas svi sveti.
2. Korinćanima 13,13Milost Gospodina Isusa Krista, i ljubav Boga, i zajedništvo Duha Svetoga neka je sa svima vama! Amen!
2. Korinćanima 13,1 Evo treći put idem k vama. Svaka presuda neka počiva na iskazu dvojice ili trojice svjedoka.
2. Korinćanima 13,2Onima koji su prije sagriješili i svima drugima rekoh već i opet - kao onda drugi put nazočan, tako i sada nenazočan - unaprijed velim: ako opet dođem, neću štedjeti.
2. Korinćanima 13,3Jer vi tražite dokaz da u meni govori Krist koji prema vama nije nemoćan, nego je snažan među vama.
2. Korinćanima 13,4I raspet bi, istina, po slabosti, ali živi po snazi Božjoj. I mi smo, istina, slabi u njemu, ali ćemo po snazi Božjoj živjeti s njime za vas.
2. Korinćanima 13,5Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi.
2. Korinćanima 13,6A spoznat ćete, nadam se, da smo mi pravi.
2. Korinćanima 13,7Molimo se Bogu da ne činite nikakva zla; ne da se mi pokažemo pravi, nego da vi dobro činite, pa izašli mi i kao nepravi.
2. Korinćanima 13,8Ta ništa ne možemo protiv istine, nego samo za istinu.
2. Korinćanima 13,9Da, radujemo se kad smo mi slabi, a vi jaki. Za to se i molimo, za vaše usavršavanje.
2. Korinćanima 13,10To vam nenazočan pišem zato da nazočan ne bih morao oštro nastupiti vlašću koju mi Gospodin dade za izgrađivanje, a ne za rušenje.
2. Korinćanima 13,11Uostalom, braćo, radujte se, usavršujte se, tješite se, složni budite, mir njegujte i Bog ljubavi i mira bit će s vama.
2. Korinćanima 13,12Pozdravite jedni druge svetim cjelovom. Pozdravljaju vas svi sveti.
2. Korinćanima 13,13Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama!
2. Korinćanima 13,1Ovo je po treći put da ja idem k vama. Svaki predmet bit će riješen na riječ dva ili tri svjedoka.
2. Korinćanima 13,2Ja sam to već rekao i, kao i kod moje druge posjete, ja danas ponovo govorim kada sam odsutan, koji su zgriješili prije i svim drugima: Kad dođem, postupit će nemilice,
2. Korinćanima 13,3budući da vi hoćete dokaz da Krist govori u Meni. Nije on slab glede vas, već iskazuje svoju moć u vama .
2. Korinćanima 13,4Sigurno, on je bio razapet u slabosti, ali, on je živ po moć Božjoj. I mi smo također slabi u njemu, ali mi ćemo biti živi s njim po moć Božjoj prema vama.
2. Korinćanima 13,5Načinite i vi sami svoje vlastite prigovore, vidite da li ste u vjeri, iskušajte sebe; ili pak, ne prepoznajete li vi da je Isus Krist u vama? Osim ako nevolja ne okrene protiv vas.
2. Korinćanima 13,6 Vi ćete prepoznati, nadam se, da smo mi sebe dokazali.
2. Korinćanima 13,7Mi molimo Boga da vi ne načinite nikakvo zlo; ne želimo sebe dokazivati koliko vrijedimo, već vas vidjeti činiti dobro, i da iskušenje, pa i da nevolja okrene se protiv nas.
2. Korinćanima 13,8 Jer, mi smo bez moć protiv istine, mi imamo moć samo za istinu.
2. Korinćanima 13,9Mi smo radosni svaki put kad smo slabi a vi jaki. Evo cilja naših molitvi: vaše usavršavanje.
2. Korinćanima 13,10Zato, budući još daleko, ja vam pišem ovako da ne bih, kad budem došao, zasjekao u živac, prema vlasti koju mi je Gospodin dao za izgrađivati, a ne za uništavati.
2. Korinćanima 13,11Ostajući, Braćo, budite radosni, radite na svom usavršavanju, ohrabrujte se, budite složni, živite u miru, i Bog ljubavi i mira bit će s vama.
2. Korinćanima 13,12Pozdravljajte se uzajamno svetim cjelovom. Svi *sveti pozdravljaju vas.
2. Korinćanima 13,13 Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Božja, i zajedništvo Svetog Duha nek budu s vama svima.
2. Korincanima 13,1Ovo treći put idem ka vama; u ustima dva ili tri svjedoka ostaće svaka riječ.
2. Korincanima 13,2Naprijed kazah i naprijed govorim kako u vas bivši drugi put, i sad ne budući kod vas pišem onima koji su prije sagriješili i svima ostalima da ako dođem opet neću poštedjeti.
2. Korincanima 13,3Jer tražite da iskušate Hrista što u meni govori, koji među vama nije slab, nego je silan među vama.
2. Korincanima 13,4Jer ako i raspet bi po slabosti, ali je živ po sili Božijoj; jer smo i mi slabi u njemu, ali ćemo biti živi s njim silom Božijom među vama.
2. Korincanima 13,5Sami sebe okušajte jeste li u vjeri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? već ako da u čemu nijeste valjani.
2. Korincanima 13,6A nadam se da ćete poznati da mi nijesmo nevaljani.
2. Korincanima 13,7A molimo se Bogu da vi ne činite nikakva zla, ne da se mi valjani pokažemo, nego da vi dobro činite, a mi kao nevaljani da budemo.
2. Korincanima 13,8Jer ništa ne možemo na istinu nego za istinu.
2. Korincanima 13,9Jer se radujemo kad mi slabimo a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo.
2. Korincanima 13,10Zato, ne budući kod vas, pišem ovo da kad dođem ne učinim bez šteđenja po vlasti koju mi je Gospod dao na popravljanje a ne na raskopavanje.
2. Korincanima 13,11A dalje, braćo, radujte se, savršujte se, utješavajte se, jednako mislite, mir imajte: i Bog ljubavi i mira biće s vama.
2. Korincanima 13,12Pozdravite jedan drugoga cjelivom svetijem. Pozdravljaju vas svi sveti.
2. Korincanima 13,13Blagodat Gospoda našega Isusa Hrista i ljubav Boga i oca i zajednica svetoga Duha sa svima vama. Amin.

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje