Tražilica


2. Korinćanima 9. poglavlje

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje

Ivan Šarić Jeruzalemska Biblija Tomislav Dretar Daničić-Karadžić
2. Korinćanima 9,1O milostinji, koja se kupi za svete, suvišno je da vam pišem.
2. Korinćanima 9,2Jer poznajem vašu dobru volju, za koju se s vama ponosim kod Makedonaca, da je i Ahaja spremna od lanjske godine, i vaša je revnost potaknula mnoge.
2. Korinćanima 9,3A braću poslah, da hvala naša vama ne bude prazna u ovoj stvari, nego da budete spremni, kao što sam govorio;
2. Korinćanima 9,4Da se, ako dođu sa mnom Makedonci i nađu vas nespremne, ne osramotimo mi, da ne kažemo vi, u toj stvari.
2. Korinćanima 9,5Smatrao sam dakle potrebnim umoliti braću, da prije idu k vama i da priprave obećani blagoslov, da taj stoji gotov, i to kao blagoslov, a ne kao lakomstvo
2. Korinćanima 9,6A ovo velim: Tko oskudno sije, oskudno će i žeti; a tko u blagoslovima sije, u blagoslovima će i žeti.
2. Korinćanima 9,7Svaki, kako je odlučio u srcu, a ne sa žalošću ili od nevolje, jer Bog ljubi vesela darovatelja.
2. Korinćanima 9,8A Bog može učiniti, da je među vama izobilna, svaka milost, da u svemu svagda svega dovoljno imajući izobilujete za svako dobro djelo;
2. Korinćanima 9,9Kao što je pisano: "Prosu, dade siromasima, pravda njegova ostaje dovijeka."
2. Korinćanima 9,10A koji daje sjeme sijaču, dat će i kruh za jelo i umnožit će sjeme vaše i dat će da uzrastu plodovi pravde vaše,
2. Korinćanima 9,11Da se u svemu obogatite za svaku darežljivost, koja po nama čini hvalu Bogu!
2. Korinćanima 9,12Jer vršenje ove milostinje ne podmiruje samo oskudicu svetih, nego donosi i obilat plod po mnogim hvalama u Gospodinu.
2. Korinćanima 9,13Kad zbog ove prokušane službe ljubavi oni slave Boga za vaše pokorno priznaje evanđelja Kristova i za darežljivost, kojom dijelite njima i svima.
2. Korinćanima 9,14I u svojoj molitvi za vas kad čeznu za vama zbog preobilate milosti Božje u vama.
2. Korinćanima 9,15Hvala Bogu na njegovu neiskazanom daru!
2. Korinćanima 9,1 A o posluživanju svetih suvišno je da vam pišem.
2. Korinćanima 9,2Ta poznajem vašu spremnost s koje se vama ponosim pred Makedoncima: "Ahaja je spremna od prošle godine." I vaša gorljivost potaknu mnoge.
2. Korinćanima 9,3Ipak šaljem braću da se u tome pogledu ne opovrgne što se vama ponosimo; da budete spremni kao što sam tvrdio te se -
2. Korinćanima 9,4ako sa mnom dođu Makedonci i nađu vas nespremne - ne osramotimo s preuzetnosti mi, da ne kažemo vi.
2. Korinćanima 9,5Smatrao sam dakle potrebnim zamoliti braću da unaprijed pođu k vama i da pripreme vaš još prije obećani dar te bude pripravan - kao dar darežljivosti, a ne škrtosti.
2. Korinćanima 9,6Ta eno: tko sije oskudno, oskudno će i žeti; a tko sije obilato, obilato će i žeti.
2. Korinćanima 9,7Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.
2. Korinćanima 9,8A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo -
2. Korinćanima 9,9kao što je pisano: Rasipno dijeli, daje sirotinji, pravednost njegova ostaje dovijeka.
2. Korinćanima 9,10A onaj koji pribavlja sjeme sijaču i kruh za jelo, pribavit će i umnožiti sjeme vaše i povećati plodove pravednosti vaše.
2. Korinćanima 9,11Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.
2. Korinćanima 9,12Jer ovo bogoslužno posluživanje ne samo da podmiruje oskudicu svetih nego se i obilno prelijeva u mnoge zahvalnice Bogu.
2. Korinćanima 9,13Osvjedočeni ovim posluživanjem, slave Boga zbog vašega pokornog ispovijedanja evanđelja Kristova i zbog velikodušnog zajedništva prema njima i prema svima.
2. Korinćanima 9,14A moleći se za vas, čeznu za vama zbog preobilne milosti Božje na vama.
2. Korinćanima 9,15Hvala Bogu na njegovu neizrecivom daru!
2. Korinćanima 9,1U prilog pomoć u korist *svetih, nekorisno je pisati vam.
2. Korinćanima 9,2Ja znam vaše dobre namjere, i otud mi ponos na vas kod Makedonaca : Ahaja rekao sam im ja, spremna je od prije posljednje godine, i vaša je revnost potakla većinu crkava.
2. Korinćanima 9,3Ja vam šaljem brata da ne bi ponos kojeg ja imam na vas bio isprazan do te točke i da, kao što to kažem, vi budete stvarno spremni.
2. Korinćanima 9,4Ja bih se bojao, da Makedonci dođu sa mnom i vas ne nađu spremne, da to lijepo uvjerenje ne iziđe na našu zbrku, da ne kažem vašu.
2. Korinćanima 9,5Ja sam dakle vjerovao potrebnim pozvati braću da nas preteku kod vas i pripreme vaše darove; vaša davanja već obećana kad bude prikupljena bit će jedna istinska darežljivost, a ne jedna škrtost.
2. Korinćanima 9,6Znajte: Tko sije škrto, škrto će i žeti, a tko sije darežljivo, darežljivo će i žnjeti!
2. Korinćanima 9,7Nek svatko od vas daje prema odluci svog *srca, bez tuge i prinude, jer Bog voli onog koji daje s radošću.
2. Korinćanima 9,8Bog ima vlast ispuniti vas :svim vrstama milosti, :da bi, raspolažući uvijek :i u svemu potrebnom, :vi imali još više :za svako dobro djelo.
2. Korinćanima 9,9Kao što je pisano: On je podijelio, on je dao sirotima, njegova pravda ostaje zauvijek.
2. Korinćanima 9,10 Onaj koji pribavlja sjeme sijaču, i kruh za hranu, opskrbit će također i vas sjemenom, umnožiti ga, dati da narastu plodovi vaše pravednosti.
2. Korinćanima 9,11Vi ćete biti obogaćeni na svaki način svim vrstama darežljivosti koje će uzdići, našim posredništvom, vaše djelo zahvalnosti prema Bogu.
2. Korinćanima 9,12Jer, služba tog sakupljanja ne treba ispuniti potrebe *svetih, već, učiniti da uzobiluju činovi zahvalnosti prema Bogu.
2. Korinćanima 9,13 Poštujući ovu službu u vrijednosti njenoj, oni slavit će Boga za pokornost koju vi propovijedate prema *Evanđelju Kristovom i za vašu darežljivost u zajedništvu s njima i sa svima.
2. Korinćanima 9,14I po njihovoj molitvi za vas, oni će vam iskazati svoju ljubav, zbog preobilne milosti koju vam je Bog dodijelio.
2. Korinćanima 9,15Hvala budi Bogu za njegov neizrecivi dar!
2. Korincanima 9,1Jer za takovu porezu koja se kupi svetima nije mi trijebe pisati vam;
2. Korincanima 9,2Jer poznajem vašu dobru volju, za koju se o vama hvalim Maćedoncima da se Ahaja prigotovi od lanjske godine, i vaša revnost razdraži mnoge.
2. Korincanima 9,3A braću poslah da se hvala naša vama ne isprazni u ovoj stvari, nego da budete prigotovljeni, kao što sam govorio;
2. Korincanima 9,4Da se, ako dođu sa mnom Maćedonci i nađu vas neprigotovljene, ne osramotimo mi (da ne rečem vi) u toj hvali.
2. Korincanima 9,5Tako nađoh da je potrebno umoliti braću da naprijed idu k vama, i da priprave ovaj naprijed obrečeni vaš blagoslov da bude gotov tako kakono ti blagoslov, a ne kao lakomstvo.
2. Korincanima 9,6Ovo pak velim: koji s tvrđom sije, s tvrđom će i poožnjeti; a koji blagoslov sije, blagoslov će i požnjeti.
2. Korincanima 9,7Svaki po volji svojega srca, a ne sa žalošću ili od nevolje; jer Bog ljubi onoga koji dragovoljno daje.
2. Korincanima 9,8A Bog je kadar učiniti da je među vama izobilna svaka blagodat, da u svemu svagda svako dovoljstvo imajući izobilujete za svako dobro djelo;
2. Korincanima 9,9Kao što je pisano: prosu, dade siromasima; pravda njegova ostaje vavijek.
2. Korincanima 9,10A koji daje sjeme sijaču, daće i hljeb za jelo: i umnožiće sjeme vaše, i daće da uzrastu žita pravde vaše;
2. Korincanima 9,11Da se u svemu obogatite za svaku prostotu koja kroz nas čini hvalu Bogu.
2. Korincanima 9,12Jer služba ove poreze ne ispunjuje samo nedostatak svetijeh, nego čini te se i mnoge hvale daju Bogu,
2. Korincanima 9,13Ogledom poreze ove hvaleći Boga za vaše pokorno priznanje jevanđelja Hristova, i za prostotu podjele k njima i k svima,
2. Korincanima 9,14I da se mole Bogu za vas i da čeznu za vama za premnogu blagodat Božju na vama.
2. Korincanima 9,15A hvala Bogu na njegovu neiskazanome daru.

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje