Tražilica


Psalam 40. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Psalam 40,1Željno sam očekivao Gospoda; on se je milostiv prignuo k meni i čuo glasnu molitvu moju.
Psalam 40,2Iz jame propasti izvuče me, iz blatne kaljuže; postavi na hridinu noge moje, utvrdi stope moje.
Psalam 40,3Metnu mi u usta pjesmu novu, hvalospjev Bogu našemu; mnogi to moraju sa strahopoštovanjem iskusiti i uzdati se u Gospoda.
Psalam 40,4Blagoslovljen je čovjek, koji samo u Gospoda stavlja uzdanje svoje, koji ne drži s oholima i s lašcima nevjernim!
Psalam 40,5Gospode, Bože moj, ti si učinio mnogo; čudesima tvojim i osnovama za nas ništa se ne može prispodobiti; htio bih ih javljati i pripovijedati, ali im nema broja.
Psalam 40,6Žrtava zaklanica i prinosa nijesi htio, ali si mi dao uši otvorene; žrtava paljenica i žrtava za grijeh ne išteš.
Psalam 40,7Zato rekoh: "Evo, ovdje sam! U knjizi je meni to označeno.
Psalam 40,8Volju tvoju činiti, Bože moj, meni je slast; zakon tvoj nosim u srcu.
Psalam 40,9Dadoh radosnu vijest o pravednom upravljanju tvojem pred zboru velikom; usta svojih ne zatvorih, ti znaš, Gospode!
Psalam 40,10I Ne zakopah u srcu sudačko upravljanje tvoje; slavio sam tvoju vjernost i pomoć; nijesam šutio o tvojoj dobroti i milosti pred zborom velikim.
Psalam 40,11Zato i ti, Gospode, ne uskraćuj meni milosrđa svojega! Tvoja dobrota i vjernost neka me štiti vazda!
Psalam 40,12Jer me opkoljuju muke nebrojene; stigoše me zlodjela moja, ne mogu ih pregledati; ima ih više nego kose na glavi mojoj; sva me srčanost ostavi.
Psalam 40,13Voljan budi, Gospode, izbaviti me; dođi mi brzo u pomoć, Gospode!
Psalam 40,14Neka se posrame i postide svi, koji mi rade o glavi, da je uzmu; zasramljeni neka odstupe natrag, koji mi žele nesreću!
Psalam 40,15Neka se zgroze od sramote svoje, koji mi se rugaju: "Ha, ha!"
Psalam 40,16A neka se raduju i vesele u tebi svi, koji žele tebe! Neka govore uvijek: "Velik je Gospod!" koji traže spasenje tvoje!
Psalam 40,17Ja sam bijedan i siromah: Svemogući brinut će se za me! Ti si moj pomoćnik i spasitelj: Bože moj, nemoj kasniti!
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje