Tražilica


Pjesma nad pjesmama 7. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Pjesma nad pjesmama 7,1Zbor: Kako su lijepi koraci tvoji u papučama, kćeri kneževska! Okret bedara tvojih kao đerdan oko vrata, djelo ruke umjetničke.
Pjesma nad pjesmama 7,2Krilo ti je kao zdjela dragocjena - nikada u njoj neka ne us fali vina! - Tijelo ti je kao stog pšenice, ljiljanima ograđen.
Pjesma nad pjesmama 7,3Prsa tvoja: dva blizanca srnčeta!
Pjesma nad pjesmama 7,4Vrat tvoj: toranj od slonove kosti! Oči tvoje: jezera u Hešbonu pred vratima batrabimskim. Nos je tvoj kao toranj libanonski, koji gleda prema Damasku.
Pjesma nad pjesmama 7,5Glava tvoja na tebi kao Karmel, kosa na glavi tvojoj kao grimiz kraljevski, u pletenice spletena.
Pjesma nad pjesmama 7,6Zaručnik: Kako si lijepa, kako ljupka, ti draga, kćeri puna miline!
Pjesma nad pjesmama 7,7Uzrast tvoj kao palma, prsa tvoja kao grozdovi.
Pjesma nad pjesmama 7,8Obuze me zelja: popet ću se na palmu, dohvatit ću plodove njezine: tada će mi njedra tvoja biti grožđe s vinove loze. Dah je nosa tvojega kao miris jabuke,
Pjesma nad pjesmama 7,9Usta tvoja kao najbolje vino, što mi slatko kvasi grlo lije se preko usana i zuba.
Pjesma nad pjesmama 7,10Zaručnik: Ja sam posve dragoga svojega! I srce je njegovo puno čežnje za mnom.
Pjesma nad pjesmama 7,11Dođi, dragi moj, pođimo van u polja! Pod grmljem ciprovim legnimo na počinak!
Pjesma nad pjesmama 7,12Rano u jutro poći ćemo u vinograde da vidimo, zameće h se već vinova loza, otvaraju li se cvjetovi, cvatu li šipci. Tamo ću ti posvetiti ljubav svoju.
Pjesma nad pjesmama 7,13Mandragore dišu već svojim mirisom. Vrata naša kriju svakojakoga krasnog voća: novoga i staroga, za tebe sam ga sačuvala, Dragi moj!
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje