Tražilica


Izaija 46. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Izaija 46,1Bel pada na koljena, spusti se Nebo. Likovi se njihovi meću na tovarnu marvu, koje ste inače nosili, tovare se sada kao teret na umorne životinje.
Izaija 46,2Oni se spuštaju, padaju svi na koljena, ne mogu spasiti tereta putuju sami u ropstvo.
Izaija 46,3Poslušajte me, vi od kuće Jakovljeve, vi svi koliki, što ste ostali od kuće Izraelove! Nosim vas od krila materina, držim vas od rođenja:
Izaija 46,4Do u starost vašu ja sam isti, nosit ću vas do sijeda vijeka. Tako sam činio, i dalje vas nosim, nosit ću vas i spasiti.
Izaija 46,5S kim ćete me izjednačiti i prispodobiti i koga ćete staviti uza me, da bi bio kao ja?
Izaija 46,6Prosipaju zlato iz kese, mjere srebro na mjerila. Pogađaju zlatara, da iz toga načini boga, kojega štuju, pred kojim padaju na koljena.
Izaija 46,7Dižu ga na pleća, nose ga, spuštaju ga dolje, stoji tiho na svojemu mjestu, ne miče se s mjesta svojega. Zazovu li ga: ne odgovara, nikoga ne izbavlja iz nevolje njegove.
Izaija 46,8Mislite na to i budite jaki, primite to k srcu, otpadnici!
Izaija 46,9Mislite na prijašnje od starine, da sam ja jedino Bog, i nitko drugi, pravi Bog, kojemu nije ništa jednako,
Izaija 46,10Koji je od početka javljao svršetak, od davne davnine, što se još nije dogodilo! Ja kažem: Odluka će se moja ispuniti, sve, što mi je drago, ispunjam.
Izaija 46,11Pozvao sam s istoka pticu grabljivicu, iz daleke zemlje čovjeka svoje odluke. Kako rekoh, tako dovodim, kako naumih, tako učinim.
Izaija 46,12Poslušajte me, koji ste okorjela srca, koji ste daleko od spasenja!
Izaija 46,13Približio sam spasenje svoje, ono nije više daleko, neće zakasniti spasenje moje. Sionu donosim pomoć, Izraelu sjaj svoj."
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje