Tražilica


Otkrivenje 8. poglavlje

Prethodno poglavlje| Sadržaj | Sljedeće poglavlje
Otkrivenje 8,1I kad otvori sedmi pečat, postade tišina u nebu, jedno po sata.
Otkrivenje 8,2I vidjeh sedam anđela, koji stajahu pred Bogom, i dade im se sedam truba
Otkrivenje 8,3I drugi anđeo dođe, i stade pred žrtvenik imajući zlatnu kadionicu; i bijaše mu dano mnogo tamjana, da ga prikaže s molitvama svih svetih na žrtvenik zlatni pred prijestoljem.
Otkrivenje 8,4I dim od kađenja s molitvama svetih uzađe iz ruke anđelove pred Boga.
Otkrivenje 8,5I uze anđeo kadionicu, i napuni je ognja sa žrtvenika, i baci je na zemlju, i nastadoše glasovi i gromovi i sijevanje munja i potres.
Otkrivenje 8,6I sedam anđela, koji su imali sedam truba pripraviše se da sa trube.
Otkrivenje 8,7I prvi anđeo zatrubi, i postade tuča i oganj, pomiješani s krvlju, i padoše na zemlju, i trećina drveća izgorje, i sva zelena trava izgorje.
Otkrivenje 8,8I drugi anđeo zatrubi, i kao velika gora ognjem zapaljena bačena bi u more; i trećina mora postade krv.
Otkrivenje 8,9I umrije trećina stvorenja, što živi u moru, i trećina lađa propade.
Otkrivenje 8,10I treći anđeo zatrubi, i pade s neba velika zvijezda, koja je gorjela kao baklja, i pade na trećinu rijeka i na izvore voda.
Otkrivenje 8,11I ime je zvijezdi Pelin; i trećina voda postade pelin, i mnogi ljudi pomriješe od voda, jer postadoše gorke.
Otkrivenje 8,12I četvrti anđeo zatrubi, i udarena bi trećina sunca, i trećina mjeseca, i trećina zvijezda, da pomrča trećina njihova, i trećina dana da ne svijetli, tako i noći.
Otkrivenje 8,13I vidjeh, i začuh glas jednoga orla gdje leti posred neba vičući glasom velikim: "Jao, jao, jao onima, koji stanuju na zemlji, od ostalih truba trojice anđela, koji će još trubiti!"
Prethodno poglavlje | | Sadržaj | Sljedeće poglavlje