Tražilica


Estera 10. poglavlje

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje

Ivan Šarić Jeruzalemska Biblija Tomislav Dretar Daničić-Karadžić
Estera 10,1Kralj Ahasver udari danak na suhu zemlju i na otoke.
Estera 10,2Svi dokazi njegove silne moći i točan opis visokoga položaja, na koji uzdiže kralj Mordekaja, zapisani su u dnevniku kraljeva medijskih i perzijskih.
Estera 10,3Jer je Judejac Mordekaj bio drugi do kralja Ahasvera. On je stajao u Judejaca u visokom ugledu i bio je mio mnogobrojnim zemljacima svojim, jer se je starao za dobro svojega naroda i zauzimao se za stvar svega plemena svojega.
Estera 10,1 Kralj Ahasver udari danak na zemlju i na otoke morske.
Estera 10,2Sva djela njegove moći i hrabrosti, a tako i izvještaj o uzdignuću Mordokaja koga je kralj uzvisio, zapisani su u Ljetopisima kraljeva Medije i Perzije:
Estera 10,3kako je Židov Mordokaj bio prvi iza kralja Ahasvera, velik u očima Židova, voljen od mnoštva svoje subraće kao pobornik blagostanja svoga naroda i glasnik mira za svoj rod.
Estera 10,1Kralj Kserks utvrdi jedan namet na kopno i na otoke morske.
Estera 10,2Sva ta djela moći i srčanosti, kao i pojedinosti veličine Mardošejeve koma kralj bijaše jedan visok položaj, te stvari ne bijahu li upisane u knjigu Godišnjaka kraljeva Medije i Perzije ?
Estera 10,3Da, Mardošej Židov bijaše drugi u kraljevstvu, poslije Kserksa. Za Židove on bijaše veliki čovjek, obljubljen od mnoštva svoje braće, tražeći dobro za svoj narod i proglašavajući mir svoj svojoj rasi.
Jestira 10,1Potom car Asvir udari danak na zemlju i na ostrva morska.
Jestira 10,2A sva djela vlasti njegove i sile, i pripovijest o veličini Mardohejevoj kako ga je car učinio velikim, to je napisano u knjizi dnevnika careva Midskih i Persijskih.
Jestira 10,3Jer Mardohej Judejac bješe drugi do cara Asvira i velik u Judejaca i mio mnoštvu braće svoje starajući se za dobro svojemu narodu i govoreći za sreću svega sjemena svojega.

Prethodno poglavlje | Sadržaj | Sljedeće poglavlje